Bevrijdingspop
5 mei 2024.
Ik ben met een paar vrienden naar bevrijdingspop geweest. Ook al had ik geen bereik op het terrein en was het super druk vond ik het heel erg leuk. Er waren een aantal leuke artiesten en heb genoten van de muziek maar vooral de gezelschap.
Ervaring bevrijdingspop
Toen ik naar binnen ging werd ik eerst gefouilleerd. Uiteindelijk wilde we met zijn alle naar de main stage gaan alleen raakte we na 5 minuten al een deel van onze vrienden kwijt. Omdat de verbinden het super slecht deed was het erg moeilijk om elkaar terug te vinden. Uiteindelijk kwamen heel veel andere vrienden tegen en was het erg leuk. Van de muziek heb ik voor een grote deel genoten maar er waren ook minder leuke artiesten en liedjes die ik niet kende. Dus was daar niet alleen voor de muziek. Er waren 3 stages waarvan ik er bij 2 maar ben geweest. Ik heb een foto collage gemaakt van een aantal leuke foto's van die dag.

creative uitwerking

Hierna ben ik een recept gaan zoeken voor een red velvet taart. Heb verschillende recepten vergeleken en ben op een uiteindelijke recept gekomen die ik voor deze taart ga gebruiken (Red velvet taart | Eef Kookt Zo). Ook heb ik voor het fondant werk goede fondant gekocht. Hierbij heb ik op gezocht en uiteindelijk kwam ik op het fondant van de jumbo uit. Heb ook naar filmpjes gekeken hoe je met fondant te werk moet gaan. Tijden het werken met fondant heb ik ook nog een stappen filmpje bekeken. ( Dreft Mileage 20s Subs v2 (youtube.com)
Voor de taart heb ik verschillende dingen nodig gehad:
Voor de cake: (plaatje 1)
- 375 gram bloem
- 350 gram suiker
- 300 ml karnemelk
- 150 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
- 20 gram cacaopoeder (ongezoet)
- 3 eieren (middel)
- 1 zakje vanilliesuiker
- 1 eetlepel azijn
- 1½ theelepel baking soda
- rode kleurstof
Voor de roomkaasfrosting: (plaatje 2)
- 500 gram roomkaas
- 250 gram poedersuiker
- 200 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
- 1 theelepel vanille extract
Verder heb ik nog 2 bakvormen gebruikt met een diameter van 18 cm.
Stappen plan taart maken
Stap 1:
Eerst heb ik de oven voorverwarmt op 170 graden boven- en onderverwarming.

Stap 2:
Vervolgens heb ik de boter, suiker en de vanillesuiker bij elkaar luchtig geklopt en heb daarna een voor een de eieren toegevoegd.
stap 3:
vervolgens heb ik wat rode kleurstof bij de karnemelk gemixed dit heb ik vervolgens beetje voor beetje bij de mix toegevoegd samen met de cacaopoeder en de bloem.
stap 4:
vervolgens heb ik de azijn en baking soda bij de taart toe gevoegd. en nog wat kleurstof. vervolgens heb ik het beslag in de bakvormen gegoten en de taart voor 50 minuten in de oven gezet.
stap 5:
ik heb vervolgens de taart uit de oven gehaald en deze volledig laten afkoelen. In de tussentijd heb ik de frosting gemaakt. Eerst heb ik de boter luchtig geklopt en vervolgens de roomkaas, poedersuiker en vanille extract erbij geklopt.
stap 6:
toen de taarten waren afgekoeld heb ik ze door de midden gesneden en er de gemaakte boter crème overheen gesmeerd.
stap 7:
Hierna ben ik te werk gegaan met de fondant. Ik ben het filmpje gaan kijken en heb toen om de taart een witte laag fondant gedaan.
stap 8:
Hierna ben ik met fondant op de taart voor decoratie te werk gegaan.
Eindresultaat
Ik ben best blij met het eindresultaat. De taart zelf was er goed gelukt en de design boven op de taart was precies zo als ik had gehoopt. Wel vond ik het erg lastig om met fondant te werken ondanks dat ik uitlegfilmpjes had bekeken. Dit kan je ook wel terug zien in het eindresultaat. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de smaak van de taart en had veel complimentjes gekregen. Ook vond ik deze uitwerking erg leuk om te doen en hoop ook dat u het een mooie taart vond.
